Wanneer je je trouwe viervoeter mee neemt op vakantie, zijn er natuurlijk een paar dingen om aan te denken. Hoe vindt hij de reis er heen en doe je hem er een plezier mee? Een leuk uitgangspunt om die laatste vraag te beantwoorden is logeren in een hond vriendelijke accommodatie. Deze accommodaties zijn uitermate geschikt voor je harige vriend en is vaak voorzien van leuke extra’s. Hieronder een lijstje van leuke vakantiemogelijkheden:

Teckel Hotel – Oostenrijk, Mayrhofen

“Met ‘gelijkgestemde’ enthousiastelingen een geweldige vakantie beleven in de Oostenrijkse Alpen”, zegt het welkomstwoord op de website. Teckelbaasjes weten natuurlijk al dat hun hondjes dan misschien klein van formaat zijn, ze wel een groots karakter hebben maar een echt themahotel heb ik nog niet eerder gezien. Het treffen van een ander teckelbaasje die ook op vakantie is, is een soort thuiskomen. In de “Teckelbar” (of Stube) een gezellig drankje drinken of meedoen met de activiteiten, het mag en kan hier samen met je honden. Natuurlijk is er een afgesloten tuin waar gespeeld kan worden en er zijn faciliteiten om je meegenomen hoeveelheid vers vlees op te slaan. Als je bedenkt dat dit alles ook nog in het prachtige Oostenrijkse Tirol ligt, dan ben je hier als teckelbaasje zeker op zijn plaats. Andere hondenliefhebbers zijn overigens ook van harte welkom.

Dogglywood –  Duitsland, Thüringer Wald

Dogglywood leerde ik kennen via het tv-programma “Ik vertrek” en sindsdien volg ik de veranderingen op de voet. Hoewel ik er zelf niet geweest ben, hoor ik regelmatig enthousiaste verhalen over de voorzieningen en gastvrijheid. Een echte vakantie voor de hondenmens en hoewel je ook zonder hond natuurlijk welkom bent, draait het bij Dogglywood voornamelijk om jullie als team. De bungalows zijn allemaal geschikt voor honden, voorzien van een heerlijk hondenbed en er zijn een tal van trainingsmogelijkheden onder begeleiding van een kynologisch instructeur. Ook is het terrein (geheel omheind) voorzien van een agility baan, losloopgebied en zwemvijver. Mocht je hond na al die pret een sopje kunnen gebruiken, dan is er de Splash Salon waar je ze heerlijk kunt wassen en drogen. Tenslotte kun je in de shop terecht voor vers vlees, speelgoed of een mooi tuig. Een aanrader dus.

La Petite Frida – Frankrijk, Vogezen

Een vakantiehuis zoeken waar je met meerdere honden welkom bent, kan soms best een uitdaging zijn. Zeker in Frankrijk zijn zulke pareltjes schaars. Bij La Petite Frida is het echter geen enkel probleem als je je hond of je hele roedel meebrengt. Er zijn geen extra kosten aan de hoeveelheid honden en ook berekenen ze geen extra schoonmaakkosten. Wat ze wel doen, is de huizen (2 stuks) voorzien van dekentjes, slaapkussens en eet/drinkbakken. Een hondenparadijs dus, want het geheel ligt in een prachtig wandelgebied in de Franse Vogezen. Natuurlijk is de tuin omheind, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat je viervoeter alleen op pad kan gaan. Hoewel je alleen de huizen huurt en je verder geen parkvoorzieningen zoals een oppasservice kunt gebruiken, kun je wel maaltijden bestellen en die in je huis laten bezorgen. Zo hoef je niet te koken, maar ook niet zonder je hond uit eten te gaan. Een prima compromis als je het mij vraagt.

Easterwood – Nederland, Friesland

Blijf je liever in Nederland met je hond, dan is Easterwood een mooie uitvalsbasis voor vele wandelingen in het Drents Friese Wolt. Deze verzameling vakantiehuizen bevinden zich allemaal langs de rand van het nationale park en zijn voorzien van benches, voerbakken en hebben een omheinde tuin. Niet alle tuinhekken van de huizen zijn even hoog, dus als je een Houdini hebt, is het even kijken naar hoe hoog de omheining is voor je boekt. De huizen liggen in de buurt van Makkinga, waar zich een leuke (ommheinde) behendigheidsbaan bevindt. Daar vind je ook een wasplaats met waterblazer en een zwemvijver. Verder zijn er regelmatig gezamelijke wandelingen of trainingsmomenten. Mocht je je hele roedel mee willen nemen, bij Easterwood kan dat als die niet uit meer dan 10 honden bestaat. Dit is wel afhankelijk van het type woning, dus ook hier even op letten bij het boeken. Maar weg in eigen land, dat kan prima vanuit Easterwood.