Tussen Arnhem en Oosterbeek ligt Landgoed Mariëndaal, een uitgestrekt gebied waar honden op de meeste plaatsen los mogen. Een uitstekend plekje om te gaan wandelen met de viervoeter dus. Samen met vriendin en Iza de Poedel, parkeren we de auto op de parkeerplaats aan de ingang van het landgoed. Of liever gezegd, een van de ingangen, want een landgoed van dit formaat heeft er natuurlijk meer dan één. De parkeerplaats nabij Mariëndaal 1 is in elk geval ruim genoeg en pal aan het bos. Wanneer je de weg inslaat, helemaal doorrijden tot het einde, dan kan het niet missen.

Eenmaal in het bos hebben de honden vrij snel de zwemvijver gevonden. De vijver ligt iets lager dan het wandelpad dat we genomen hebben en omdat ik Minikind in de wandelwagen bij me heb, besluit ik zelf niet af te dalen. De honden maakt dat niks uit natuurlijk.

Na het nodige gespetter wat vooral onze logeersetter erg aangenaam lijkt te vinden, wandelen we verder. De paden zijn mooi breed, maar omdat het heuvelachtig is, is het onhandig met de wandelwagen. Gelukkig komen we ook op wat rechtere stukken zodat ik tussendoor even kan bijkomen. Voor de honden is het hoogteverschil geen probleem, die rennen en rennen maar door.

Het hoogtepunt van de wandeling is voor onze harige vrienden onmiskenbaar het water, vijvers, beekjes en sprengen. Inmiddels is de zomer wel zo’n beetje voorbij, maar ik kan me voorstellen dat op warme dagen het hier heerlijk afkoelen is. Onze waterratten kunnen er in elk geval geen genoeg van krijgen.

Uiteindeljk zijn we na een uur weer bij de auto, voorzien van drie honden met lange tongen en overal zand. Voor herhaling vatbaar dus!

 

Website

Kaartje met losloopgebied