De langste dag van het jaar, is gelijk ook een hele leuke dag. Het is namelijk de internationale “breng je hond mee naar het werk” dag. Nou is er eigenlijk bijna elke dag wel een thema waar je vooral op internet wat over tegen komt, maar deze dag spreekt me natuurlijk wel erg aan. Toen ik nog werkte, kwamen de hulphond pups in opleiding gewoon mee naar kantoor. Ze hadden een kleedje, bakje water en gaven een gezellige sfeer aan onze kantoorruimte. De collega’s vonden het ook erg gezellig en ik heb nooit klachten gehoord over haren of kwijl.

Onderzoek gepubliceerd in de International Journal of Environmental Research and Public Health uit 2017 heeft uitgewezen dat een hond op de werkvloer stress verlagend werkt. Alleen het kijken naar een hond, kan kalmerend zijn. Verder kan een hond in een werkomgeving een positief effect hebben op interacties tussen werknemers en de frequentie van gesprekken tussen collega’s vergroten. Al met al, een goed idee dus, een kantoorhond. De nadelen zijn natuurlijk de eventuele vieze pootafdrukken op een regenachtige dag en los van de niet verharende hondenrassen, zal het rui seizoen ook niet onopgemerkt voorbij gaan. Allergische collega’s? Dan is een labradoodle of poedel een goede keuze. Deze verharen niet en zijn ook nog eens bijzonder slim.

In elk geval, 21 juni is een dag om je hond eens een keer te laten proefdraaien. Natuurlijk wel even overleggen van te voren.