Over ons

Joost, Imelda, Puberkind en Minikind. Dat zijn wij. En wij leven ons leven met hond (soms twee, soms drie). Onze labradoodle is gepensioneerd hulphond en “werkt” nog wat bij als gezinsmanager. Voor Puberkind is hij een luisterend oor en maatje. Minikind maakt gebruik van zijn slobbervaardigheden als ze haar eten niet meer hoeft en mij houdt hij nauwlettend in de gaten zodat ik op mijn beurt mijn grenzen niet uit het oog verlies. Voor Joost is hij een wandelmaatje en gezelligheidsdier. Hij is graag bij ons en wij bij hem.

Vanuit onze liefde voor honden, maar ook vanuit de behoefte om iets te betekenen voor de wereld, hebben we inmiddels vier pups voor Hulphond Nederland opgevoed. Het waren 4 intense en geweldige jaren, maar toen Minikind geboren werd, moesten we even verplicht een puppypauze inlassen. Hoewel ik groot voorstander ben van het opgroeien met een hond, is een hulphond opvoeden echt iets heel anders dan een huishondenpuppy erbij. Elke vorm van ongewenst gedrag kan immers uitgroeien tot een poteniele hindernis in zijn latere carriere. En een pup sturing geven op momenten dat dat nodig is, terwijl je kind bv net de keukenla opentrekt, is in elk geval voor mij, niet iets wat te combineren valt.

Omdat de pauze nog wel wat jaren voortduurt, hebben we ons aangemeld bij Hulphondenschool de Click en zijn we voor hen een evaluatiegastgezin. In tegenstelling tot de pups van Hulphond Nederland, werkt de Click met al (redelijk) volwassen honden, die zij soms aankopen voor een deelnemer. Om te kunnen beoordelen of de hond in kwestie beschikt over de juiste potentie en gezondheid, plaatsen zij de honden tijdelijk in gastgezinnen. In de praktijk betekent dit dat we soms alleen onze eigen hond hebben, soms een loge en soms een hond van de Click en allemaal draaien ze mee in ons gezin.

Schrijven is, naast honden, mijn tweede passie. Bloggen is voor mij een perfecte manier om mijn belevenissen met de wereld te delen. Lees je mijn blogpost en volg je wat we doen, dan vind ik dat fijn. Klik je na 3 seconden weer weg omdat je hier per ongeluk beland bent, dan is dat ook prima!